Image

 

 

 

 

 

dsc_2986_-_kopie_-_kopie_-_kopie.jpg  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Een man van uitersten, een scherpe blik en een warm hart”   *)

Victor Couzy is een intens levend mens met een grote levenservaring. Zijn manier van lesgeven, coachen en trainen is uniek. Hij wisselt vlijmscherpe observaties af met milde humor en steun. Hij is niet bang om zelf fouten te maken en doet dit ook regelmatig. Zijn manier van doen toont aan dat milde zelfspot inspirerend en troostend voor anderen kan zijn.

In het bedrijfsleven verdiende hij zijn sporen met het organiseren van grote congressen (voor onder meer Kluwer) en het coachen van top-managers. En hij heeft meer kanten: hij studeerde filosofie en weet het abstracte gedachtegoed toegankelijk en toepasbaar te maken voor mensen die leiding geven. Hij werkte  jaren als acteur en deed daar kostbare ervaring op over hoe je boeiend en overtuigend kunt presenteren. Geschoold in Stemwerk® **) laat hij mensen primitieve mogelijkheden van de stem beproeven om hun creativiteit en sociale souplesse te vergroten.

De veelzijdigheid van zijn persoonlijkheid is terug te vinden in zijn trainingsaanpak: diepe filosofische bespiegelingen wisselen af met genadeloze presentatie-oefeningen. Boogschieten wordt beoefend om concentratie-kracht te verhogen, stokvechten voor speelsheid, vitalteit en ontlading.
Zijn coaching wisselt van samen kijken naar een filmfragment, luisteren naar de lessen van grote denkers en strijders, meedoen aan een discussie over de vrije markt of het belang van authenticiteit.  Niet linksom, dan rechtsom, in de stellige overtuiging dat het loont om uitersten van een levensgebied te beproeven en de vrijheid te verwerven om je wakker, mild en effectief door het midden te bewegen.


*) karakterisering door Manfred van Doorn (www.doublehealix.com)

**) Stemwerk® is een methode van J.R.Toussaint (www.stemwerk.net)

 

drs. Victor G.N. Couzy (1951)

deed in 1980 doctoraalexamen Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hoofdvak: Kennistheorie, Metafysica en Niet-Westerse Filosofie. Bijvak: Dramaturgie en Kunstgeschiedenis.

Was van 1980 tot 1985 projectsecretaris van een der grootste bouwprojecten in de gezondheidszorg in Europa.

Speelde van 1985 tot 1995 toneel bij diverse nederlandse gezelschappen.

Is sinds 1995 trainer, coach en adviseur van (top-)managers en teams in presentatie, communicatie, teamvorming en leiderschap.

Werkt in workshops, trainingen en cursussen samen met:

Ad Lakerveld - T'ai Ch'i en Life Coaching (www.lakerveld.org)

Tineke Brackel - Own Your Health en BeBusiness (www.tinekebrackel.nl)